Klassifikation
Vurderingen af den enkelte restaurant bygger på følgende klassifikation
Kniv & Gaffel
​
For et interessant køkken med god pris/kvalitetsrelation.
En stjerne
Tildeles restauranter, der serverer mad og drikke i et niveau der er over dansk gennemsnitsniveau i sin kategori.
To stjerner
​
Tildeles restauranter, der tilbyder en sæsonsikker, udfordrende og spændende spiseoplevelse med personlig og kyndig betjening og med god vejledning m.h.t. drikkevarer.
Tre stjerner
​
Tildeles restauranter, hvor der altid er sikkerhed for at menuer, betjening og vin & drikke sortiment er på dansk topniveau.
​
​
SOL
Tildeles restauranter, der FREMSTÅR målrettet/fokuseret på at komme i betragtning til EEE – kategorien. For at komme i betragtning skal alle parametre indenfor restaurantoplevelser have høj prioritet: Maden, innovation og smag, menuerne, (den røde tråd), vin og drikke sortimenter, udvalg, tema og servicering, betjening af gæster ”overall”, atmosfære, bordkomfort, bestik/glas m.m., temperatur, lysforhold, akustik, musik, atmosfære.
​
​
EUROPA EXCLUSIV ELITE
Her vil meget få restauranter blive placeret. Kriteriet er at de udvalgte restauranter er direkte sammenlignelige i kvalitet/udførelse/servicering som på europæisk ***Michelin.
Klassifikationer, vin Guiden klassificerer prioriterer personligt afstemte vinsortimenter, hvor bredde, dybde og mangfoldighed er tilstede. Alibi vinkort eller tematisk funderede vinudvalg analyseres grundigt.
​
World class
​
Det tårnhøje niveau, hvor ambition, kreativitet, nydelse og velvære, danner den helstøbte oplevelse, der er få restauranter i verden forundt at præstere.
Tilfredsstillende vin- og avecsortiment der hænger sammen med menukortets tilbud. Evt. et mindre, men velovervejet og udsøgt vin og avecudvalg.
Bemærkelsesværdigt og veldisponeret vin- og avecsortiment.
Fremragende vin- og avecsortiment. Vin: Bemærkelsesværdigt i såvel dybde som bredde indenfor distrikter og årgange. Avec: Spirituosa, kaffe, the.
Tal under vinglas angiver detailklassifikation af vin- og avecrating, angivet som point ud af maksimalt 35.
IKON: Gennem årtier har en række af dansk gastronomis største ildsjæle dannet forbillede for både yngre og ældre kollegaer og ikke mindst opretholdt et højt niveau gennem hele deres lange karriere.